Verloskunde

Verloskunde dr. Bafort

Vaststellen van zwangerschap, zwangerschapsbegeleiding met echografische opvolging tot uiteindelijk het moment van de waarheid met de bevalling: dr. Bafort staat klaar om jullie in de vroege zorgen van jullie baby’s bij te staan.

Aanbevelingen Covid-19 vaccinatie

Voor zwangere vrouwen:
Conform het advies van de HGR wordt de inenting aangeraden, maar blijft deze een vrije, geïnformeerde beslissing van de zwangere. Dit betekent dat informatie belangrijk is. Huisartsen, gynaecologen en vroedvrouwen spelen hierin een belangrijke rol. 

Procedure:

De zwangere vrouw, die ervoor kiest zich te laten inenten tegen Covid-19, kan vanaf 3 mei contact opnemen met haar huisarts. De huisarts kan via een individuele procedure, de gegevens van de vrouw opladen in de Vaccination Codes Database. De vrouw wordt dan snel uitgenodigd voor vaccinatie in het Vaccinatiecentrum.
Het betreft gemiddeld een 300 tal vrouwen per vaccinatiecentrum, verspreid over de komende maanden. 

Voor vrouwen van vruchtbare leeftijd en/of die zwanger willen worden:
De HGR heeft geen bezwaar tegen de systematische vaccinatie van vrouwen in de vruchtbare leeftijd en die zwanger willen worden, indien het niet mogelijk is de zwangerschap uit te stellen tot na de tweede vaccindosis, met name voor gezondheidswerkers met een hoog blootstellingsrisico en vrouwen met co-morbiditeiten waardoor zij tot een risicogroep voor een ernstige COVID-19 behoren.

Voor moeders die borstvoeding geven:
Alle vrouwen die borstvoeding geven kunnen worden gevaccineerd, zeker als zij in de gezondheidszorg werken of tot de prioritaire groepen voor vaccinatie behoren.

3D en 4D echografie

In de privépraktijk kan via het Voluson E10 toestel ook 3D en 4D echografie aangeboden worden. Sinds 04/2021 beschikken we over de nieuwste upgrade van het toestel, wat voor duidelijke betere beeldkwaliteit zorgt! Bij consultatie in de privé kan steeds een USB stick meegebracht worden, zodat de beeldjes en video van de echo ook digitaal meegegeven kunnen worden.

Ons team